ISO 27001- SISTEM MENADŽMENTA BEZBJEDNOŠĆU INFORMACIJA

ISO 27001- SISTEM MENADŽMENTA BEZBJEDNOŠĆU INFORMACIJA 2020-07-02T22:30:19+00:00

Šta je ISO 27001?

ISO 27001 je međunarodni standard koji se odnosi na očuvanje informacija, njihovu zaštitu i bezbjednost u upravljanju.
ISO 27001 ima za cilj da se informacije tretiraju kao imovina, identifikaciju rizika koji mogu uticati na bezbjednost informacija kako unutar organizacije tako i u okruženju, svođenje tih rizika na optimalan nivo ili njihovo potpuno uklanjanje. Kompatibilan je sa standardom ISO 9001.

 

ISO 27001 PodgoricaKoristi od implementacije ISO 27001:
– Usaglašavanje organizacije sa zakonskim propisima,
– Smanjenje rizika i bezbjedno upravljanje i upotreba informacijama,
– Stvaranje konkurentske prednosti,
– Povećanje povjerenja klijenata u organizacije koje primjenjuju ovaj standard,
– Poboljšanje ugleda kod poslovnih partnera,
– Sposobnost da se brzo utvrdi i izoluje bezbjedonosni problem,
– Primenljivo na sve organizacije bez obzira na veličinu, tip ili prirodu.

 

 

 

Kako se sprovodi postupak sertifikacione provjere?

Sertifikaciona provjera za utvrđivanje usaglašnosti prema zahtjevima standarda ISO 27001 se sprovodi u dvije faze: faza 1 i faza 2.
Prva faza obuhvata pregled dokumentacije i upoznavanje sa stepenom sprovođenja sistema menadžmenta bezbjednošću informacija.
Druga faza obuhvata ocjenjivanje usaglašenosti i sprovođenje sistema menadžmenta bezbjednošću informacija. Na osnovu izvještaja o provjeri, Komisija za dodjelu sertifikata donosi odluku o sertifikaciji odnosno dodjeli sertifikata.
Sertifikat važi 3 godine od dana dodjele sertifikata, sa godišnjim nadzornim provjerama (I nadzorna provjera – 11 mjeseci od datuma izdavanja sertifikata i II nadzorna provjera 23 mjeseca od datuma izdavanja sertifikata) kako bi se utvrdila usaglašenost sprovođenja i održavanja sistema menadžmenta bezbjednošću informacija.

Ko sprovodi postupak sertifikacione provjere?

Postupak sertifikacione provjere sprovodi kompetentno osoblje sertifikacionog tijela, sa odgovarajućim znanjem i vještinama za svaku tehničku oblast sistema menadžmenta bezbjednošću informacija (ISO 27001).

Zašto baš CISK?

CISK je sertifikaciono tijelo koje svojim uslugama zadovoljava sve potrebe tržišta za sertifikacijom Vašeg sistema menadžmenta. Profesionalnost, kompetencije i partnerski odnos su zaštitni znak CISK-a.

CISK svoje usluge obavlja na teritoriji cijele Crne Gore. Kontaktirajte nas, bilo da vam je lokacija centralni region: Podgorica, Cetinje, Nikšić i Danilovgrad, primorski region: Budva, Petrovac, Kotor, Herceg-Novi, Tivat, Ulcinj i Bar ili se nalazite u sjevernom regionu: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak. Slobodno nas pozovite da napravimo najbolje rješenje na obostrano zadovoljstvo.